Barokki Soi Linnanvirrassa

unnamed

Barokki Soi Kajaanissa jo 8. kerran 16.-18.8.2019

Konsertit ovat Raatihuoneella ja Taidemuseolla.

Konsertit tarjoavat upean tuulahduksen barokinajan eri maista. Musiikin tarjoavat tasokkaat taiteilijat Suomesta ja Hollannista, mistä saapuu cembalisti Tilman Gey.

Perjantaina aloitetaan Ranskalaisella illalla, jossa upea sopraano Katja Vaahtera vie tunnelman 1700-luvun ranskalaiseen rokokoo-salonkeihin.

Lauantaina aamulla on tarjolla juonnettu ohjelmallinen barokkikonsertti lapsille. Se johdattaa loisteliaine pukuineen kuulijat maasta ja tunnelmasta toiseen.

Lauantai-iltapäivän konsertti tuo tuulahduksen Englannista.

Sunnuntaina festivaalin päätöskonsertissa kuullan barokinajan viuluvirtuoosien säveltämiä teoksia.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään barokinajan ihmeelliseen maailmaan!

Minna Tuhkala

Barokki Soi taiteellinen johtaja

Ranskalainen  ilta 

pe 16.8. klo 17  Raatihuone

Remeau
Katja Vaahtera
sopraano, Johanna Kilpijärvi viola da gamba
Anna Orasmaa cembalo

Eleganttinen tuulahdus 1700-luvun ranskalaisesta rokokoo-salongista. Illan ohjelma henkii kevyttä ja aistikasta galanttia tyyliä sopraanon, cembalon ja gamban kamariyhtyeellä.

Liput 12€

Lasten barokki 

la 17.8. klo 11  Raatihuone

Koko perheen lastenkonsertti
Bach-Vivaldi-Teleman
Hanna Haapamäki nokkahuilu & traverso,  Markus Pelli barokkisello, Anna Orasmaa cembalo

Barokkiyhtye loisteliaine pukuineen johdattaa aikamatkalle barokin maailmaan. Lasten barokki on juonnettu ohjelmallinen lastenkonsertti, joka tutustuttaa kuulijat barokin aikakauden musiikkielämään hoveissa ja kirkoissa. Konsertin aikana esitellään yhtyeen soittimet – erilaiset nokkahuilut, traverso eli barokkihuilu, barokkisello ja cembalo – sekä tärkeimpiä barokin ajan säveltäjiä, kuten Bach ja Vivaldi. Pääosassa on kuitenkin värikäs barokkimusiikki, joka vie kuulijat maasta ja tunnelmasta toiseen.

Kesto 40 min
Liput lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi, aikuiset 5 €

Greetings from England

la 17.8. klo 16 Taidemuseo

Purcell, Matteis, Hume, Finger
Hanna Haapamäki nokkahuilu & traverso,
Johanna Kilpijärvi viola da gamba, Olli Hyyrynen luuttu

1600-luvun viimeisinä vuosikymmeninä englantilaiset olivat jo tulleet tutuiksi kahden barokin ajan tärkeimmän musiikkityylin, italialaisen ja ranskalaisen, kanssa. Erityisesti saaren oman pojan, Henry Purcellin (1659-95) eri tyylejä yhdistävällä tuotannolla oli tähän suuri vaikutus. Uudelle vuosisadalle tultaessa Englanti olikin jo hyvin vastaanottavainen manner-Euroopan vaikutteille.  Yläluokan nuorten miesten ”Grand Tour”, sivistämismatka Euroopan metropoleihin poiki teattereista, oopperoista ja konserttielämästä innostuneita kotiinpalaajia, jotka lämpimästi toivottivat tervetulleeksi ulkomaiset virtuoosit, laulajat ja säveltäjät rikastuttamaan myös kotikaupunkinsa kulttuurielämää. Lukematon määrä muusikoita ja säveltäjiä Saksasta, Itävallasta ja Ranskasta kerääntyikin Lontooseen. Aivan erityisesti sumujen saaren mahdollisuudet houkuttelivat italialaisia virtuooseja. Ilo oli varmasti molemminpuolinen. Aikansa merkittävä saksalainen teoreetikko, kriitikko ja säveltäjä Johann Mattheson kirjoitti 1713: “Joka nykyään haluaa ansaita rahaa musiikilla lähtee Englantiin”.

Liput 12€

Barokin virtuoosien säveltämät viulusonaatit

su 18.8. klo 14 Raatihuone

Pisendel, Vivaldi, Bach, Teleman
Minna Tuhkala barokkiviulu &  Tilman Gey cembalo

Konsertissa kuultavat teokset ovat barokinajan säveltäjien teoksia jotka ovat itse olleet soittimensa virtuooseja, lähinnä viulisteja mutta myös säveltäjiä jotka ovat säveltäneet taidokkaiden soittajien innoittamana. Kuten Pisendel joka oli Dresdenin hovin konserttimestarina matkusti myös Italiassa, missä hän tutustui Vivaldiin. Pisendelin ystävien hänelle säveltämistä toinen toistaan kekseliäämmistä ”Pisendel-konsertoista” muodostui oma taiteenlajinsa. Pisendel oli aikansa merkittävin saksalainen viulisti. Hän, Bach ja Telemann vaikuttivat kukin vuorollaan Weimarissa, Leipzigissa ja Dresdenissä.

Liput 12€


barokki logo

Linnanvirta19_kartta-01

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s