Pölyttäjä-teema näkyy koko kesän Linnanvirralla

Kajaanissa eletään pörriäisen vuotta! Pölyttäjä-teemaan voi virittäytyä Rantapuistossa koko kesän ajan.

kimalaiskimara-ääniluontopolku

Rantapuistoon pystytetty Kimalaiskimara-ääniluontopolku on pörriäisten seurassa tehtävä kokonaisuus, jossa tutustutaan kimalaisten evoluutioon ja vuorovaikutukseen kasvien kanssa, sekä opitaan muun muassa miten kimalaiset kommunikoivat sekä millaista elämä kimalaisyhteiskunnassa on.

Kimalaiskimara koostuu viidestä QR-koodirastista. Älypuhelimen QR-koodilukijan avulla pääsee kuuntelemaan rastien äänisisältöjä. Koodilukijan voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Äänitteiden kokonaiskesto on 24 minuuttia. Kimalaiskimaran on tuottanut Evoluutiopajat-projekti Jyväskylän yliopistosta.

hokkuspompus-teos

Linnanvirralle on lipunut kellumaan iso pörriäinen! Taiteilija Urho Kähkönen on luonut oman versionsa Bombus hypnorumista eli kartanokimalaisesta. Kyseinen laji on Luonnon konserttisalin sankari, jonka ympärille koko tapahtuman sisältö rakentuu.

Hokkuspompus-teos on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Teokseen on käytetty muun muassa ruostunut kuplavolkkarin runko, pallogrilli ja vanhoja lammasaitoja. Pinkki värimaailma tulee kimalaisen kyvystä nähdä ultravioletin.

selfiesiivet

Rantapuistoon on noussut kaksi siivekästä toteemipaalua. Siivet on valmistanut palkittu kaupunginteatterin lavastaja, taiteilija Markku Hernetkoski. Siipiteosten pystypaalu on vanhaa latohirttä, ja harjateräksestä valmistetut siivet on hitsattu paalun kylkiin. Yksityiskohtana pystypaaluun on upotettu uniikki kirjontatyö kartanokimalaisesta. Siipiteoksia on puistossa kaksi kappaletta, matalampi ja korkeampi.

Kuvia on mahdollista jakaa yhteisölliseen teokseen, jossa lukuisista selfieistä muodostuu yhteisöllinen mosaiikkimainen kuva. Kutsu myös ystäväsi mukaan!

Näin osallistut Bombus-mosaiikkiin:

  1. Kuvaa itsesi kimalaisena tai nappaa kuva maailmasta
    kimalaisen silmin. Tyyli vapaa!
  2. Jaa kuva tunnisteilla: #Bombusmosaiikki #Luonnonkonserttisali2021 TAI lataa kuva sivustolle: bit.ly/bombusmosaiikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s